Službeni poziv

Drage kolegice i dragi kolege,

čast mi je pozvati vas na sedamnaesti po redu Croatian Student Summit pod nazivom „Sensing the World: Otorhinolaryngology & Ophthalmology“. Croatian Student Summit, popularno zvan CROSS, je kongres u organizaciji Studentskog zbora Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji se neprekidno organizira već sedamnaestu godinu za redom. Želio bih istaknuti da je CROSS organiziran gotovo u potpunosti od strane studenata, te kao takav predstavlja iznimnu vrijednost kako Fakultetu, tako i Sveučilištu. Studenti na Kongresu imaju priliku sudjelovati kao pasivni ili aktivni sudionici, a imamo i opciju sudjelovanja na CROSS-u u obliku izbornog predmeta, što samo po sebi govori o vrijednosti koju ovaj događaj ima na našem Fakultetu.

Otorinolaringologija i oftalmologija su dvije grane medicine izuzetno popularne među studentima medicine i mladim doktorima. Ova područja su u posljednje vrijeme doživjela značajan napredak dijagnostičkih postupaka, kao i mogućnosti liječenja, te samim time omogućuju širok raspon inovativnih i zanimljivih predavanja. Ovogodišnji Kongres ima za cilj prezentirati otorinolaringologiju i oftalmologiju kao specijalizacije širokih problematika, obrađujući kirurške, kao i konzervativne postupke i metode. 

Ovaj Kongres predstavlja odličnu priliku za razmjene ideja, formiranje novih prijateljstava, kao i za razvoj komunikacijskih i prezentacijskih vještina. Kroz predavanja najvećih stručnjaka, zanimljive i poučne radionice, te kvalitetne poster prezentacije, želimo vam predstaviti ogromne mogućnosti ovih područja za budućnost te pomoći vam u razvoju vašeg akademskog puta. Stoga vas pozivam da nam se pridružite na Croatian Student Summitu 17, koji se održava od 27. do 30. travnja 2022. godine u Studentskom Centru u Zagrebu.  

Vinko Michael Dodig 

Predsjednik Organizacijskog odbora CROSS-a 17

Službeni poziv - CROSS 17

CROSS17 / 27.4. – 30.4.2022.